Lær vandet at kende fra den bløde side.

Hårdt vand kan være lige så dejligt frisk som blødt vand. De to typer ser heller ikke forskellige ud – med det blotte øje. Men alligevel er blødt vand bedre på mange måder. Med blødt vand opstår der nærmest ingen kalkaflejringer, hvorfor energiomkostningerne til varmt vand også bliver mindre. Blødt vand er desuden bedre for huden.  Hvorfor er det sådan? Hvordan får man mere ud af vandet uden at fjerne vandets kvaliteter? Det ved vandeksperterne.

Nyd fordelene ved blødt vand – med produkterne fra Grünbeck.

Blødt (= uden kalk) vand er godt for huden, rørledninger, husholdningsapparater og armaturer. Lær vandets dejlige bløde side at kende. Ved at reducere uønskede stoffer som magnesium og calcium, altså kalk, fjerner Grünbecks blødgøringsanlæg pålideligt hårdheden fra vandet. På den måde er dine rørledninger, tekniske anlæg og husholdningsapparater beskyttet mod skadelige aflejringer. Du sparer penge og energi. Og du får større livskvalitet. Vand, der er behandlet af blødgøringsanlæg, efterlader en behagelig fornemmelse på huden. Rengøringen af køkken og badeværelse bliver også lettere. Men det bedste er: Du kan altid stole på, at du har blødt vand af høj kvalitet. Grünbecks innovative ingeniører har designet enkeltsystemer, dobbeltsystemer, og endnu mere effektive løsninger til blødgøringen til enhver vandhårdhed og ethvert vandforbrug. Uanset om det er enfamilies- eller flerfamilieshuse, hoteller, erhverv eller industri.

Mindre kalk, billigere varmt vand.

Blødt vand skåner rør og armaturer. Og ikke mindst pengepungen. Det adskiller sig fra hårdt vand ved det lavere indhold af kalksten (calciumcarbonat). Det ligger på minder end 1,5 millimol calciumcarbonat pr. liter. Middelhårdt vand ligger på 2,5 og hårdt vand på over 2,5  millimol/liter. Det bløde vand reducerer kalkbelægningen i rør og apparater. Dermed bliver det billigere at opvarme drikkevandet. En kalkbelægning på varmespiralen, der reduceres med én millimeter, kan sænke energiforbruget til varmt vand med op til ti procent. Blødt vand kan desuden reducere omkostningerne til vaskepulver: med op til 50 %!

Blødgøring forhindrer skader.

Blødgøring af vandet hjælper ikke kun til med at spare, men beskytter også mod skader, som f.eks. et svigt på dele af varmeanlægget eller vaskemaskinen, samt mod grimme og fastsiddende aflejringer på armaturer og fliser.

Grünbeck bruger et naturprincip til blødgøringen.

Hos Grünbeck har vi udviklet løsninger til blødgøring af vandet på basis af ionbytning. Man har set på grundprincippet ved ionbytning af zeolit, en porøs sten der findes i naturen. Den afgiver mineraler til vandet og optager andre i stedet. I Grünbecks blødgøringsanlæg påtager harpiksen sig en lignende funktion og  sørger for, at det hårde vand bliver helt blødt.

Den passende løsning til alle krav.

Blødt vand har sine fordele i både enfamilieshuse, på hoteller og i store industriforetagender. Grünbeck tilbyder derfor løsninger til små og store anvendelsesområder og blødgøringsanlæg med en nominel gennemstrømning på op til 52 m³/h.

Beslut dig for enestående blødt vand, og bevar på den måde værdien af din ejendom – fordele ved blødt vand:

  • Du nyder din te og kaffe mere
  • Værdibevarelse af din ejendom
  • Du sparer tid og penge
  • Du skåner miljø og ressourcer
  • Beskytter dine husholdningsapparater