Flyder problemfrit: Historien om vores virksomhed.

Alle vandløb starter som en lille kilde, der lidt efter lidt vokser til en bred flod. Sådan er historien om vores virksomhed også. Et lille firma, der sælger produkter til vandbehandling, blev til en stor virksomhed med produktion og forskning. I vores firma gør i alt 660 medarbejdere dagligt deres bedste og indtjener sammen ca. 135 mio. euro. I alle årene har grundværdierne dog været de samme: Ansvar for kommende generationer og en virksomhedskultur, hvor det konstruktive teamwork spiller en vigtig rolle. Læs om de vigtigste begivenheder i vores virksomhedshistorie.

To mennesker, ét mål: rent vand.

1949, hvor virksomheden"Wasserchemie und Apparatebau" blev grundlagt af Josef Grünbeck. I de første år handlede virksomheden med produkter til vandbehandling uden at producere dem selv. Selv i de første år var Grünbeck karakteriseret af engagement i øjenhøjde. Forholdet til medarbejderne var baseret på partnerskab, kommunikationen var transparent, og der blev lagt vægt på en virksomhedskultur præget af gensidig respekt.

Vi bygger et hus til fremskridtet.

1967 fik Josef Grünbeck opført den nye administrations- og produktionsbygning i Höchstädt an der Donau. I 1968 fik samarbejdet med medarbejderne i virksomheden en ny og officiel form med Grünbeck-modellen "socialt partnerskab". Grünbeck intensiverer udviklingen og produktionen af egne produkter til vandbehandling og starter i 1980 med at drive forretning under navnet Grünbeck Wasseraufbereitung GmbH. Samtidig etableres der salgsselskaber i flere europæiske lande. I 1995 bliver virksomheden certificeret iht. DIN EN ISO 9001 samt landespecifikke certifikater som f.eks. GOSSTANDART og UDT. Dette baner vejen for en dynamisk, international vækst.

Store priser, klare mål.

1997, hædrer ikke kun kommuner i Bayern, men også bayerske virksomheder, "der fremmer kvalitetssikringskoncepter med innovative løsninger på virksomhedsniveau". For Grünbeck er prisen en tydelig bekræftelse af, at virksomhedens fokus på højeste kvalitet er den rigtige strategi.

Certificeret kvalitet, forbilledlig virksomhedskultur.

1998 modtager Grünbeck certificeringen for medicinprodukter. Tiltag som f.eks. certificeringen iht. miljøstyringssystemet 2004 understreger Grünbecks bestræbelser på at forbinde ansvar for mennesker og miljø med effektive virksomhedsaktiviteter på transparent vis. Et bevis på dette er udmærkelsen med 4 stjerner fra "Arbeitsgemeinschaft Partnerschaft in der Wirtschaft e. V." (AGP) for en virksomhedskultur præget af aktivt partnerskab.

Ekspansion i europæiske lande.

2009 modtager Grünbecks udviklingsprojekt "Decentral vandforsyning til Brasilien" en pris for "flagskibsprojekt 2009". Et år senere ekspanderer virksomheden i Europa med grundlæggelsen af Grünbeck Italia S.r.l. og Grünbeck Waterzuivering B.V. i Holland. I 2010 grundlægges Loni og Josef Grünbeck-fonden, der sikrer permanent uafhængighed for virksomheden i Höchstädt.

WASSER-WISSER får sit eget uddannelsessted.

I 2013 åbner Grünbeck sit "Grünbeck-forum". Den nye fireetagers bygning bliver et sted, som sætter nye standarder, når det drejer sig om uddannelse inden for vand og vandbehandling. Grünbeck vokser videre: I august 2013 overstiger antallet af medarbejdere i Höchstädt for første gang 500. På dette tidspunkt har Grünbeck 25 afdelinger i Tyskland og er repræsenteret på alle vigtige markeder med yderligere 250 medarbejdere.

Top-50 i Tyskland

april 2014 blev virksomheden i Höchstädt i fagtidsskriftet "Wirtschaftswoche" valgt til at være blandt de 50 mest innovative mellemstore virksomheder ud af i alt 3.000 virksomheder i Tyskland. Som eneste repræsentant for vandbehandlingsbranchen indtog Grünbeck pladsen som nr. 43 i Wirtschaftswoche. Grünbeck understreger på den måde den værdi, som innovationsarbejdet har i virksomheden, og det gælder ikke kun produkter og en fremtidsrettet, bæredygtig virksomhedsstrategi. Det omfatter produktionen samt sociale emner, som f.eks. modellen for medarbejderdeltagelse.

Stærk mærkeprofil, ny digital tilstedeværelse.

Grünbeck greb på et tidspunkt fordelene ved de digitale muligheder. Allerede i 1998 præsenterede vi vores første hjemmeside. Grünbeck-apps har i mange år givet partnere og kunder en lang række planlægnings- og produktinformationer. Den seneste digitale opdatering fandt sted i 2015. Samtidig med skærpelsen af vores mærkeprofil og den nye udformning af vores corporate design relanceres vores hjemmeside. På www.gruenbeck.com præsenterer vi vores medarbejderes ekspertise, vores produkters funktioner, vores engagement inden for vand som ressource, vores uddannelsesmæssige aktiviteter, vores teknologier og vores 70 år lange virksomhedshistorie – nu på en endnu mere tiltalende måde og med endnu mere information.

Nyt produktdesign etablerer sig i stadig højere grad.

Mens vi definerede den nye corporate identity, fik produkterne inden for området husteknik et nyt design. Som det første etablerede blødgøringsanlæggene softliQ sig på markedet fra 2015. I 2017 fulgte filterserien pureliQ. Disse passede optisk til blødgøringsanlæggene. Efter andre nye produktlanceringer blev doseringsanlæggene exaliQ i 2019 optaget i Grünbecks portefølje i optimeret form. I denne forbindelse er det vigtigt at nævne, at doseringsteknikken EXADOS, der har været kendt i 50 år, kunne integreres i det nye design. Alle nye produkter sørger for et perfekt samspil mellem blødhed, klarhed og sikkerhed.