Drikkevand til Haiti

Som følge af det katastrofale jordskælv i Haiti i januar 2010 ønskede Grünbeck at yde øjeblikkelig hjælp i form af et komplet, mobilt vandbehandlingsanlæg konstrueret som en container. Projektet lykkedes ikke mindst takket være den store indsats fra adskillige frivillige fra Grünbecks team. Kort tid efter blev en anden drikkevandscontainer til Haiti bygget i samarbejde med virksomhedens forretningspartnere og leverandører, som donerede de nødvendige penge og materialer.

Hjælp fra Grünbeck

Alle vandbehandlingsanlæg til drikkevand, der er fremstillet specielt til dette hjælpeprojekt, kan levere ca. 900 til 1.000 liter drikkevand i timen. Selv fra vand, der er forurenet eller indeholder sundhedsskadelige bakterier. I Haiti, hvor der bor adskillige mennesker, også mange som myndighederne ikke kender navnet på, der er tvunget til at leve under ubeskrivelige uhygiejniske forhold, har frit tilgængeligt rent drikkevand en værdi, som vi næsten ikke kan forestille os her i landet.

Projektet

 

PartnerneDen tyske læge Barbara Höfler har i flere år taget sig af elevernes og deres forældres sundhed i tæt samarbejde med OPEPB. Hun har regelmæssige konsultationer i den største forskole i "Cité Soleil"  og fortæller  forældrene  om hygiejne og sundhed. Barbara Höflers arbejde støttes af velgørenhedsorganisationen LESPWA- Hoffnung für Kinder in Haiti e.V. fra Køln.

Et af de to vandbehandlingsanlæg til drikkevand fra Grünbeck kører i en lukket og overvåget skolegård og er beregnet til forsyning af drikkevand til alle OPEPB-skoler i "Cité Soleil”. Det andet anlæg bruges til kontrolleret forsyning af drikkevand til beboerne i slumområderne på et salesiansk grundstykke og beskyttes af en mur og vagtpersonale lige over for skolen. I alt kan de to anlæg forsyne ca. 20.000 personer i nød med gratis, rent drikkevand.